söndag 27 februari 2011

rött idag



Idag var jag på loppis. Där hittade jag den här fina kastrullen. Lysande rödorange är den, precis som den lillas kjol.

torsdag 24 februari 2011

hemmadag





Idag är vi hemma. Storebror har magsjuka men inte så mycket tackochlov. Lillasyster har snuva och feber som åker upp och ner. Det var 27 grader kallt i morse men nu är det visst bara åtta. Jag går och plockar. Funderar på olika saker, på resan norrut, sommaren och tillhörighet. Den stora ser på TV och den lilla... vad gör hon egentligen? Jag kollar. Där är hon. Hon sitter i badrummet och går igenom pappans necessär. Plockar ur, plockar i. Jaha, där är visst kammen jag letade efter. Ett tåg går förbi. Diskmaskinen skvalpar. Det är lugnt och lite trist. Och samtidigt skönt, rofyllt. Det är vardag. Hemmadag.

söndag 20 februari 2011

lördag 19 februari 2011

sommaryra



Det är inte klokt vad jag längtar till sommaren nu! Ni förstår, här hemma ligger en hög av fröpåsar och väntar. Så mycket olika sorters vallmo att jag fnissar lite när jag tänker på det. Lila, vita, svarta, rosa. Höga, låga, enkla, dubbla, pionblommande och de med fjädrar. Ja, jag ser framför mig ett hav av puffiga pioner. De dansar runt, är så glada, hejdlösa. Vilka flirtar! Mitt i havet står stadiga solrosor. Höga och låga, gula och svarta. Bastanta i yran. Och det viktigaste - luktärter! Runtom alltihop luktärter! Massor, massor! De har fått stå åt sidan några år men äntligen ska de få komma tillbaka. Med besked!

Ja, jag hoppas att ni kan komma hit vänner, för vilken sommar det blir!

fredag 18 februari 2011

min första

Inte såg han ut som jag trott. Jag som föreställt mig ett mörkt barn. Tjockt hår. Säkert spinkiga ben och pappans gröna trekantsögon. Och vad kommer?! En rund boll med vitt, fjunigt hår och blå ögon. Men vad gjorde det?! Han var go som den goaste bulle!



onsdag 16 februari 2011

benvärmarna



Imorse svepte isvindar längst golvplankorna. Jag byltade på barnen allt jag hittade utan att behöva ta alltför många steg i detta Antarktis. Mjuka byxorna slängda i fåtöljen - blir bra ovanpå strumpbyxorna. Puttis favviströja under bordet - perfekt. Inneskorna behöver vi. Men, jädrans, de ramlar av. Hmm... vi har väl några mormorsstickade benvärmare någonstans, då sitter de nog fast. Få se.. vantar, mössor, tjocksockar... tröjor... handskar... Äh! Jag häller ut allt! Ja, här är ett par! Oj. Vad matchigt det blev. Bara sådär.

tisdag 15 februari 2011

hänga med



Min mamma ringde. Jag läste, det är väl inte. Oro i rösten. Nej mamma, det är det inte. Den där nya känslan, det handlar om annat. Om att samla in en massa vevande tentakler och stå stadigt. Att inte vilja vara med till varje pris. Barnen hänger nämligen inte med när jag springer med andan i halsen. När jag hela tiden är utanför det som är vi. Vi behöver sätta oss nu. Ja, jag vill sitta med min familj, andas och kanske spela lite micado.

måndag 14 februari 2011

På hjärtedagen

firar jag att livet blev såhär.
Tack goda Gudis för mitt galna gäng.






(foto: Pia Eriksson Meshkat)

söndag 13 februari 2011

på väg



Jag tror att jag är på väg iväg. Ja, det känns som om det äntligen är dags att bege sig. Att gå åt ett annat håll. Bort från allt det där försökandet och klumpen i magen. Mot en ny känsla.

lördag 12 februari 2011

så fint



Den här bilden hittade jag i amningsbloggen. Vilken närhet och självklarhet.

fredag 11 februari 2011

tisdag 8 februari 2011

färg





Ibland är en tvätt rätt vacker.

måndag 7 februari 2011

en bok



I fredags hittade jag en helt fantastisk liten bok på biblioteket. Att möta sitt barn - och sig själv, heter den. Den handlar om barn men lika mycket om oss föräldrar, om känslor, tankar och närvaro i stunden. Framför handlar den om vikten av att lyssna på barnet och om relationen mellan förälder och barn. Boken är så liten och enkel men utan att förenkla i sitt budskap. Åh, vad jag önskar att den skulle ersätta alla endimensionella nannymetoder!

fredag 4 februari 2011

torsdag 3 februari 2011

passion



Lillasyster har en klänning som ni ser. En fin, rutig madickenklänning som hon hittade i klädkammaren. Men. Det ni inte ser är att hon har två klänningar till. Under den rutiga. För det är nu en gång såhär, lillasyster älskar sina kläder. Luddigt och prickigt, stramt och krusidulligt. Så mycket fint det finns och allt går att kombinera! Hon släpar ömt omkring sjalarna som mormor har stickat och botaniserar ivrigt i tvätten, ren som smutsig. Och är vi hos någon annan så hittar hon snart något snyggt att låna. Jag blir så full i skratt. Och lite fundersam.

tisdag 1 februari 2011